06 листопада 2016

,

Догляд за волоссям. Незмінні правила

З настанням холоду наше волосся потребує ще більше уваги. Воно стає тоншим, тьмяним, електризується і не тримає об'єму.. Сьогодні я розкажу вам про свій догляд за волоссям, коли на дворі пізня осінь та холодна сніжна зима.
Отож, насамперед, хотілося би додати, що волосся у мене комбінованого типу - жирні корені і більше сухі кінці. 
Деякі пункти залишаються незмінні для будь-якої пори року!

1. Носити шапку.
    Ну хоча би шарф-снуд, хустину або капюшон. Це важливо з настанням холодних часів або ж при перепаді температури (коли з холодного двору заходите в тепле приміщення). Раніше я цього не розуміла і дуже часто ходила без шапки..) Це оберігає волосся від зовнішніх пошкоджень. До того ж можна підібрати аксесуар саме під конкретний look і бути і в теплі, і в тренді.


2. Пити воду.
    Ні для кого вже давно не секрет, що наш організ на відсотків 80% складається з води. Тому вода - це перша необхідність для нас в цілому. так само і волосся потребує цього. Воно стає живішим)


3. Вживати вітаміни/омега 3-6-9/правильне харчування.
    Наше тіло - відображення того, що ми їмо. Волосся потребує правильних жирів - лляна олія, жирна риба, горіхи в помірних порціях - це закон. Вітаміни А, Е, В - нам необхідні. Можна вживати як добавку, в овочах, фруктах, можна робити маски для волосся.


4. Очищення.
    Правильно підібрані засоби для миття та догляду волосся - тільки на користь. Тут вже все індивідуально залежно від типу волосся.


5. Живлення.
    Перед миттям голови на деякий час можна наносити олію на корені. Це укріплює волосся і також як профілактика випадіння та появи лупи. Як варіант реп'яхова, рицинова, оливкова. Можна змішувати в потрібних пропорціях, додавати вітаміни та інші інгредієнти..


6. Відвідувати перукаря.
    Так, підстригати волосся треба. Навіть якщо ви відрощуєте довге волосся і стригтися не хочете. Через те, що волосся на кінцях стає тоншим, нам здається що воно погано росте або не росте взагалі. Тим більше для кращого та здоровішого вигляду треба робити "оновлення")) Так само як пілінг для шкіри..


7. Термозахист.
    Користуєтеся ви гаджетами для укладки чи ні, але термозахист необхідний - волосся тільки подякує.


8. Не розчісувати мокре волосся.
    Не варто, якщо не хочете отримати посічене волосся. А от перед миттям голови, волосся необхідно розчесати - воно тоді буде менш травмоване.


9. Наносити шампунь тільки на корені.
    Та піна, що стікає в процесі миття достатньо очистить наше волосся. Йому просто не потрібна велика кількість шампуню..


10. Не ходити з рушником на голові/не лягати спати з мокрим волоссям. 
      Це однаково травмує волосся! Воно надломлюється і його не врятувати, на жаль. Також не можна терти волосся рушником. Лише промокнути. 



Всі ці правила ми знаємо, але не завжди виконуємо.. Розкажіть як за волоссям доглядаєте ви, можливо знаєте якісь секрети?)

                                           Всі фотоматеріали взяті з сервісу Google

1 коментар:

  1. Соблюдаю все правила, кроме первого. Ну не ношу я головных уборов, максимум - это капюшон ))

    ВідповістиВидалити